Откриване на Новата учебна година

ОУ „Свети П. Хилендарски“ посрещна своите първокласници в 9.00 часа  с водосвет  за  благоденствие и здраве , отслужен от отец Цанко, свещеник от църквата „Света Троица“, от която е произлязло училището.
1аа

Под звучите на химна беше издигнато знамето на Република България. Ученици и гости посрещнаха знамето на училището .

1а

3

     Новата учебна година откри директорката на училището – Цветолина Симеонова. В словото  си тя поздрави учениците и изтъкна, че класните стаи – освежени и оборудвани с техника и очакват своите възпитаници. Ние цяло лято се готвим да посрещнем най–малките – първокласниците.      Училището ни е старо, но неговите основи са здрави. Предстои да посрещнем тази учебна година 160 годишнината от неговото основаване.  Тя подчерта, че броят на учениците непрекъснато се увеличава. Тази година  в училище ще се учат 342 –ма ученици, разпределени в 15 паралелки .  Назначени са 7 нови преподаватели, които са млади и ентусиазирани  за работа.

4

С ритуал поднесохме цветя пред Паметника на Паисий.

6

Малките първокласници се разделиха с куклите и играчките и техните по-големи приятели им поднесоха  символите на знанието  – ключа и книгата – прозорец към света.

7

       По стара традиция директорката – г-жа Симеонова – плисна менче с вода, за да върви на всички ученици през годината  и въведе в училище и класните стаи първи клас. А там ги очакват нови учебници и  подарък книжка с народни приказки .

8

9

5

Да е спорна и успешна Новата учебна година!

Вашият коментар